Kurre.fi - Maan kattavin valikoima ennätysahvenesi pyyntiin
Säännöt

TÄTÄ SIVUA VOIDAAN PÄIVITTÄÄ VIELÄ ENNEN KILPAILUN ALKUA
Viimeksi päivitetty 22.5.2022


MIKÄ ON Finnish Perch Championship?
FPC on ahvenen kalastuskilpailu, jossa joukkueet ympäri Suomea voivat kilpailla toisiaan vastaan. Sen sijaan, että kokoonnuttaisiin yhteen paikkaan kilpailemaan yhdeksi viikonlopuksi, nyt on mahdollisuus kilpailla itse valitsemassasi vesistössä läpi kesän ja syksyn. Tämä mahdollistaa useamman kilpailijan osallistumisen mukaan ja kilpailu ei aiheuta liikaa kalastuspainetta yksittäiseen vesistöön tai ajankohtaan. Kilpailun järjestäjä on youtubestakin tuttu Urpoerämies.

HINTA Osallistuminen maksaa 29 € / henkilö.


Ilmoittautuminen Karsinnan ilmoittautuminen on auki ja jos haluat mittatarran varmasti ennen karsinnan alkua ilmoittaudu 2.6 mennessä.


Jälki-Ilmoittautuminen

Karsintaan voi vielä ilmoittautua viimeistään viikko ennen kisan alkua, mutta tällöin mittatarran toimitusta ennen kisan alkua ei voi luvata.

Jälki-ilmoittautumisen takaraja on 17.6 23:59.


 

KUINKA JA MILLOIN KILPAILLAAN?

Kyseessä on joukkuekilpailu ja yhdessä joukkueessa voi olla 1-3 henkilöä. Joukkueen jäsenet voivat kalastaa yksin tai yhdessä, joten suosittelemme hankkimaan mittatarran jokaiselle jäsenelle. Kilpailun voiton ratkaisee joukkueen viisi pisintä ahventa #THEBIG5.

Kilpailu koostuu karsinnasta ja finaalista. Karsinnan 20 parasta joukkuetta pääsevät kisaamaan koko kisan voitosta 20-21.8 olevaan Finaaliin. Joukkue raportoi saamiaan kaloja thebig5.fi sivustolla. Kalat mitataan kilpailunjärjestäjän toimittamalla mittatarralla, joka tilataan osallistumisen yhteydessä. Kalat on raportoitava kahden päivän sisällä siitä, kun ne on saatu ja kaikki kalat on oltava raportoituna aina karsinnan tai finaalin viimeiseen päivään mennessä. Yksi henkilö voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa.

Joukkue saa ensimmäisen kilpailupäivän alkaessa klo 8:00 tekstiviestillä kilpailunumeronsa.KILPAILUAIKA / KARSINTA
Karsinta on 18.6. - 14.8.2022.

Finaali on 20.8. - 21.8.2022FINAALI - KETKÄ PÄÄSEVÄT FINAALIIN?

Karsinnan 20 parasta joukkuetta pääsevät finaaliin.
Finaali on 20.-21.8. (la-su) ja finaalissa saa kalastaa itse valitsemassa vesistössä. Kilpailu alkaa kello 08:00 lauantaina ja päättyy 18:00 sunnuntaina raportoinnin sulkeutuessa. Finaalin tulokset piilotetaan sunnuntaina alkaen kello 14:00 loppuhuipentuman jännityksen lisäämiseksi.MISSÄ SAA KALASTAA?
Jokainen joukkue saa valita vapaasti vesistön. Joukkueen ei tarvitse kalastaa aina yhdessä, vaan joukkue voi myös kalastaa eri vesistöissä samaan aikaan. Jokainen henkilö vastaa itse, että heillä on voimassa oleva kalastuslupa kalastaa kyseistä vesistöä. Kalastuksen tulee kuitenkin tapahtua Suomen valtion alueella.

 

MISTÄ SAA KALASTAA?
Vene, kanootti, kajakki, kelluntarengas, kahlaamalla, laiturilta, rannalta... Kilpailussa ei ole rajoituksia, mistä saa kalastaa.

 

KALASTUSVÄLINEET
Sallittuja kalastusmetodeja ovat heittokalastus, perhokalastus, uistelu, jigaus/dropshot ja vertikaalijigaus. Elävän ja kuolleen syötin käyttö on kielletty. Kalastaessa sallittu on vain yksi vapa per kilpailija. Esim. jos joukkueessa on kolme kilpailijaa ja he ovat yhdessä kalassa, tällöin yhtä aikaa kalastuksessa käytettävien vapojen maksimimäärä on kolme kappaletta.


KALOJEN KÄSITTELY
Kalojen asianmukainen käsittely on tärkeää. Kaloja tulee käsitellä mahdollisimman hellästi. Mittaus ja kuvaus tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti, välttäen kalojen ylimääräistä aikaa poissa vedestä. Suosittelemme, että mittalauta kastellaan ennen kuin kala asetetaan siihen.

 

Kaikki kilpailuun ilmoitetut kalat tulee vapauttaa.

 

RAPORTOINTI
- Raportointi tapahtuu www.thebig5.fi -osoitteessa. Sen voi tehdä kännykällä tai tietokoneella. Raportointisivu aukeaa 18.6.2021. - Kalojen dokumentointiin tarvitsette joukkueen kilpailunumeron ja kilpailun järjestäjien toimittaman mittatarran. Mittatarra tulee liimata tasaiselle alustalle ja siinä on hyvä olla stoppari 0-kohdassa. Suosittelemme, että käytetään irrallista alustaa, johon mittatarra liimataan kiinni. 
- Kilpailunumero tulee olla näkyvissä mittalautakuvassa. Kilpailunumero on hyvä kirjoittaa esim. erilliselle pahvikortille. - Kilpailunumeron ei tarvitse olla näkyvissä poseerauskuvassa.
- Kalojen alamitta on 30cm.
- Kuvien tulee olla selkeitä ja niistä on selkeästi nähtävä että kalan pää on 0-kohdassa ja kuinka pitkä kala on.

 

1. Kilpailijan tulee raportoida mittalautakuva ja poseerauskuva kalan kanssa. Mittalauta kuvassa käsi tai sormet eivät saa olla kalan suussa tai kiduksissa. Kalasta tulee näkyä mahdollisimman paljon. Mittalauta kuvassa kilpailunumeron tulee olla näkyvissä, poseerauskuvassa numeroa ei tarvita.
Suosittelemme että kalaan ei kosketa ollenkaan kun siitä otetaan mittalautakuva.

Mikäli tämä ei ole mahdollista niin pidä kalasta kiinni vain parilla sormella, maksimissaan vain yhdellä kädellä. Pyrstön saa puristaa yhteen vahingoittamatta kalaa, mutta siitä ei saa pitää kiinni.

Katso esimerkkikuvat kohdan 8.  jälkeen.

2. Kala tulee aina raportoida tasa senttimetrein. Pituus pyöristetään aina alaspäin tasa senttimetriin. 35,9cm kala tulee raportoida 35cm pituisena.

3. Jokaisen kalan saa raportoida vain kerran. Vaikka saman kalan saisi uudestaan, sen voi raportoida vain kerran.

4. Kalan pitää olla mittalaudalla pää nollakohdassa ja vatsa alaspäin. Tällöin kalasta tulee aina kuvattuna sama kylki. Näin pystymme varmistamaan, ettei samaa kalaa raportoida kahdesti. Mikäli kalan suu ei ole tarkasti nollakohdassa, vähennämme tuloksesta X määrän senttimetrejä.

 

5. Koko ahvenen täytyy näkyä kuvassa ja mittalaudasta täytyy näkyä riittävästi kalan pituuden määrittämiseksi. Jos Ahven on 30cm riittää, että mittalaudasta näkyy vain hieman yli 30cm.


6. Kilpailijoiden vastuulla on ottaa riittävän hyvät kuvat, joista selkeästi näkyy kalan pituus, ja että kuvassa ei ole tulkinnan varaa.

  

7. Kuva on otettava suoraan mittalaudan nollakohdan yläpuolelta, jolloin näkyy selkeästi, että kala suu on nollakohdassa. Kuvaa ei tule siis ottaa suoraan kalan tai kalan pyrstön yläpuolelta.


8. Mittatarra on liimattava tasaiselle alustalle ja se ei saa olla rytyssä.


Esimerkkejä:


HUOMIO! Kisan Jury tekee aina lopullisen päätöksen voidaanko kala hyväksyä vai ei. 

 

Raportoi saaliisi
Oikean dokumentoinnin jälkeen voit raportoida saaliisi Raportointi-sivun kautta. Heti kun kala on raportoitu, se näkyy tuloksissa.

 

Sama lopputulos / BIG5
Lopputuloksiin lasketaan viiden pisimmän yli 30 cm pitkän ahvenen yhteispituus. Jos joukkueilla on sama tulos, se jolla on pisin kala voittaa. Mikäli sekin on yhtä pitkä sen jälkeen toiseksi pisin kala voittaa, jne.


Seuraa tuloksia
Kilpailun aikana voit seurata oman ja muiden joukkueiden tuloksia Tulokset-sivulta.
Tulokset ovat alustavia niin kauan kuin kilpailun Jury on käynyt kaikki kalojen kuvat läpi kilpailun päätyttyä. Kaloja kuvia tarkastetaan jatkuvasti, kun niitä raportoidaan, mutta tulokset saattavat vielä muuttua vielä lopullisen tarkastuksen jälkeen.


Onko kalasi poistettu tuloksista?
Jos kalasi on poistettu tuloksista / hylätty, tähän voi olla useita syitä. Jokaisen hylätyn kalan kohdalla tulee sähköpostiviesti perusteluineen. Kannattaa katsoa roskaposti kansiostasi, jos kala on hylätty, etkä ole saanut viestiä, miksi se on hylätty. Mikäli sinulla on parempi kuva kalasta voit raportoida sen uudestaan ja tarkastamme tämän uuden kuvan.


MILLOIN VOITTAJAT JULKAISTAA?
Voittajat julkaistaan heti kun jury on käynyt kaikki kuvat läpi. Kuitenkin vähintään 24h. kilpailun päätyttyä.


MUUTA
The Big5.fi pitää itsellään oikeuden käyttää saaliskuvia omassa markkinoinnissaan.
Kilpailun järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijoista, eikä kilpailun aikana tapahtuneista onnettomuuksista tai vahingoista.
Jokainen kilpailija vastaa omista vakuutuksistaan.
Palkintojen voittajat ovat itse velvollisia maksamaan voitostaan verot.

Osallistumismaksu on sitova, eikä sitä palauteta.
Jokainen kilpailija on itse velvollinen huolehtimaan siitä, että heillä on voimassa oleva kalastuslupa.
Suosittelemme AINA pelastusliivien käyttöä.